Communitymanagement: 3 bouwstenen voor betere discussies

IMG_4367Als er iemand een believer is in online discussies dan ben ik het wel. Toch is het begrijpelijk dat sommige online media hun comments uitzetten. Wat kun jij doen om te beïnvloeden hoe een discussie verloopt? Ik ging op zoek en ontdekte 3 bouwstenen voor betere discussies, zodat je achteraf minder moderatie nodig hebt.

Je zou een heel artikel kunnen schrijven over de vraag wanneer een discussie eigenlijk ‘goed’ is. Mijn eigen verwachtingen zie ik het beste terug in de omschrijving van Taalwinkel: ‘Een (..) discussie is geslaagd als iedereen voldoende aan het woord kan komen, de meningen verdeeld zijn en de deelnemers betrokken zijn bij het onderwerp.’ Een goede discussie biedt dus, in mijn eigen woorden, verschillende perspectieven op een kwestie, zodat je met nieuwe inzichten verder gaat.

Lees meer op Frankwatching >>

Geef een reactie